Inspecties met drones

Niet elke locatie is even gemakkelijk toegankelijk en een hoogwerker kan dit probleem niet altijd ondervangen. Het plaatsen ervan is soms te gecompliceerd, de hoogwerker kan te zwaar zijn, of te instabiel op grote hoogte en/of de kosten ervan te hoog.

Door de inzet van drones is het mogelijk om op locaties te komen die moeilijk of niet bereikbaar zijn en u toch van de juiste informatie te voorzien.

Voorbeelden:

  • inspectie van een staalconstructie
  • inspectie van bouwkundige staat van een gebouw
  • inspectie van beton.

De resultaten van de drone inspectie leveren wij aan in de vorm van 2D en 3D rapporten, of in een online portaal.

Unite2Build beschikt over speciale drones voor buiteninspecties en speciale drones voor binneninspecties. Daarnaast zetten we drones in om grotere gebieden in kaart te brengen.

Buiteninspecties met drones

Wanneer de gevels van een gebouw of fabriek niet op een veilige of betrouwbare manier in te meten zijn met 3D laserscanning, gebruiken wij een drone, voorzien van een camera.

De drone maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken te komen en hiervan beeldopnames (foto’s en video) te maken. Wij zetten deze data vervolgens om in 2D en 3D en voorzien de eindrapportage van een heldere en deskundige onderbouwing van de inspectie.

Binneninspecties met drones

Om de stalen constructie in een fabriek te inspecteren, gebruiken wij regelmatig drones. De drones gaan naar boven, terwijl iedereen veilig op de grond staat.

De inspectie vindt visueel plaats, dat wil zeggen dat we foto’s maken die we met hulp van fotogrammetrie verwerken tot een 3D model. (De techniek fotogrammetrie maakt het mogelijk om 2D foto’s om te zetten naar 3D data.)

De rapportage leveren we zowel in 3D als 2D op, voorzien van een toelichting door onze deskundige.

© Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid