«Vorige

Scan2BIM

Scan2BIM is het maken van een as-built BIM model van een gebouw of fabriek op basis van 3D laserscannen. Het is dus een combinatie van 3D laserscanning en 3D modelleren.

Een 3D BIM model is het perfecte uitgangspunt voor de renovatie, restauratie of transformatie van gebouwen, constructies, installaties of terreinen.

De werkwijze is als volgt: we meten het interieur en het exterieur van het gebouw in 3D met behulp van een 3D laserscanner. Al deze metingen verwerken we tot één allesomvattende pointcloud (puntenwolk). Deze pointcloud vormt de basis voor het as-built BIM model.

Het resultaat: u beschikt over een zeer nauwkeurige weergave van de as-built gegevens van het gescande object of terrein, die een betrouwbaar vertrekpunt biedt voor uw ontwerp of andere doelstellingen.

Unite2Build levert uw as-built 3D BIM model aan in de door u gewenste gedetailleerdheid en software.

  • As-built BIM modellen conform NL/SfB coderingen (open BIM – ILS) in Revit of IFC formaat (LOD100, LOD200, LOD300 of LOD350).
  • 2D tekeningen en 3D modellen van terreinen geschikt voor 2D en 3D, een as-is weergave van de werkelijkheid op het moment van opname.

 

© Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid